Δευτέρα 2 Απριλίου 2007

Οι πολλα ονοματα φερουσες τροπικες καταιγιδες


The deadliest tropical storm in history claimed an estimated 500,000 lives, mostly by drowning, and left another 100,000 people missing. This was:
Cyclone Bhola (East Pakistan, now Bangladesh), Hurricane Katrina (Gulf of Mexico coast, United States), Typhoon Nancy (Japan), "The Great Hurricane" (Caribbean Islands).


Και για να μην ξεχνιομαστε, η ακαματα (μετα απο αναγραμματισμο) ερημος βρισκεται, πολυ σωστα, στη Χιλη. Συγκεκριμενα:

Much of the Atacama Desert extends up into the Andes Mountains, and is made up of salt basins, sand, and lava flows. Surprisingly, more than a million people live there today, in coastal cities, fishing villages, mining compounds, and oasis towns.

4 σχόλια:

leila είπε...

Λοιπόν, στην αρχή σκεφτόμουν να πω οτι είναι η Katrina (γιατί είναι πρόσφατο).. μετά οτι είναι the great hurricaine λόγω ονόματος (great).. για τον τυφώνα Nancy , θα το επέλεγα κατά τύχη γιατί μου αρέσει το όνομα, και γιατί λένε έτσι μια τραγουδίστρια που μου αρέσει πολύ (τη Nancy Ajram εννοώ)..
Τελικά θυμάμαι από το Γεώ, το περιοδικό, ότι είχα διαβάσει για τον τυφώνα μπόλα ότι είναι πολύ καταστροφικός.. οπότε θα καταλήξω να πω τον Μπόλα!
Και επίσης σε κόντρα όσων λένε οτι οι φυσικές καταστροφές παίρνουν μόνο θηλυκά ονόματα (άκου τώρα, τί κακιούλες είναι αυτές, παίρνουν και αρσενικά μαθές, τις προάλλες το διάβασα πάλι στο Γεω αλλά δεν ενθυμούμαι το ονομα... πσςςς, τεσπα) δεν επιλέγω τον τυφώνα Katrina και Nancy ..
Θα προτιμήσω το διαφορετικό, μη ξεροντας αν στα μπαγκλεντισιανά το μπολα ειναι άρρεν ή θήλυ, θα επιλέξω αυτό! (και αν γίνω ρεντίκολο, ας πρόσεχα.. είμαι multilingua αλλά τους πακιστανους δεν τους κατάλαβαίνω) Και οχι δεν θα πώ ούτε το great hurricaine, μου θυμίζει το τραγούδι των Scorpions (και αυτό μου αρέσει)! Και θα προτιμήσω να μην πάρω τη βοήθεια του τηλεφώνου..εε του google εννοούσα! Για να δούμε όμως τί θα πει η Lemonia όμως (που ξέρει τα πολλά και ο νους της κατεβάζει) και οι υπόλοιπες τσούπρες του μπλογκακίου!!
Πω Πω πάλι ζωγράφισα σήμερα!
Αντε πάω να συνεχίσω την βόλτα μου στη μπλογκόσφαιρα και CU l-8-er!!

leila είπε...

Βγήκε μεγάλη η απάντηση αλλά με έπιασε οίστρος! Μόνο η Lemonia θα μιλά πολύ;
Φιλάκια καλή μου (για να μην μου φωνάξεις!!)

maria λεμονατη! είπε...

Ποπο ενας οιστρος. Να χαρω εγω (το μωρο, το μωρο, το μωρο). Μαρεσει πολυ η σειρα των συλλογισμων σου. Πολυ καλα δομημενη σκεψη διαθετεις μικρη μου γατουλα. Φανταζομαι θα σου χρειαζεται για το κυνηγι.

eρωτακι είπε...

Θα συμφωνήσω με την αγαπημένη μου γάτα, που όντως ζωγράφισε!
Και αναμένω τη λύση και σε αυτό το κουίζ με περισσή χαρά :D
Φιλάκια!