Πέμπτη 10 Μαΐου 2007

Κυριες και κυριοι η Τρελοφ!


Τα 15 λεπτά δημοσιότητας κατά Andy Warhol φιλοξενούν σήμερα την Τρελοφαντασμενη. Νομίζω ότι τα λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για μια προσωπικότητα με τέτοιο βεληνεκές. Ας την χαρούμε λοιπόν!

Σε αυτό το σημείο να σας ευχαριστήσω θερμά που με προσκαλέσατε να δώσω αυτή τη συνέντευξη στο υπέροχο magazine σας Bloggo-Politan που είναι και πρώτο σε κυκλοφορία…
Η φωτογραφία μου είναι Natural χωρίς μακιγιάζ και παρεμβάσεις από υπολογιστή!

- Ποια είναι η αγαπημένη σου λέξη;

Η αγαπημένη μου λέξη τα τελευταία 2 χρόνια είναι Άγγελος (το όνομα του τέκνου..) αγόρι μου, μωράκι μου, παλικαράκι μου, ψυχή μου κλπ. Ακολουθούν!
Πρώτες από όλες όμως παραμένουν οι λέξεις: ελεύθερη ταξιδιάρικη ψυχή !

- Βουνό ή θάλασσα ;

Και τα δύο μου αρέσουν αλλά νομίζω ότι θα τα συνδύαζα ανάλογα με την εποχή, δηλ. το χειμώνα στο βουνό, με χιόνι, σε σπίτι από ξύλο μέσα στο δάσος, αναμμένο τζάκι, φλοκάτες και χαλιά, κρασί κόκκινο, θαλπωρή!
Το καλοκαίρι φυσικά θάλασσα, κολύμπι, χρώματα γαλάζια και λευκά ...νησάκι, διασκέδαση.

- Τι ήθελες να γίνεις όταν ήσουν μικρή;

Εκτός από δασκάλα, ήθελα πολλά και διάφορα…είχα και φαντασία που οργίαζε
Εκφωνήτρια ειδήσεων (η ψωνάρα στο γυαλί ένα πράγμα)
Τραπεζική υπάλληλος
Ηθοποιός φυσικά και μόνο του Hollywood !!!
Γραμματέας
Φωτογράφος κατά προτίμηση για το National Geographic…όταν πριν λίγα χρόνια είδα κάτω από ποιες συνθήκες στήνονται για να τραβήξουν διάφορες φωτογραφίες στην άγρια φύση (με την οποία έχω τις χειρότερες των σχέσεων, χάρηκα που δεν έγινα)
Αστυνομικίνα…θυμάμαι με την φίλη μου την Κόνυ και την αδελφή της την Έλενα παίζαμε τους τρεις άγγελους του Τσάρλι …παρακολουθούσαμε περαστικούς στο δρόμο ως δήθεν εγκληματίες και καταγράφαμε τις κινήσεις τους….χαχαχα
Τελικά σπούδασα κάτι που δεν είχα φανταστεί ποτέ !

- Είχες κοτσιδάκια;

Στο δημοτικό 1η και 2η τάξη κυρίως αλογοουρά, σπάνια κοτσιδάκια ..μετά την 3η δημοτικού έκανα αφάνταστα πράγματα με τα μαλλιά μου, καρέ αλλά Μιρέλ Ματιού, μπούκλες, κοτσιδάκια, ότι μπορείς να φανταστείς κι αυτό συνεχίστηκε μέχρι και τα πρώτα χρόνια που σπούδαζα…τα δε χρώματα τα δοκίμασα όλα, από μπλε-μαύρο ως και ξανθό πολύ ανοιχτό !!!

- Λουστρίνι παπουτσάκια;

Κάτι θυμάμαι…πολύ μικρή (επιλογή της μαμάς φυσικά) αλλά επειδή ποτέ δεν μου άρεσε και παρόλο που ήμουν καλό παιδί και υπάκουω ..όταν με έπιανε το στραβό μου καταλαβαίνεις δεν σήκωνα μύγα στο σπαθί μου!
Αργότερα στο λύκειο θυμάμαι που αγόρασα από μόνη μου κάτι πεδιλάκια λουστρινάτα!

- Έχεις 1 παιδί 2 ετών ή 2 παιδία 1 έτους;

Έχω τον Άγγελο που είναι 2 ετών…αλλά κάνει άνετα για 3 και 4 παιδιά με την ενέργεια που έχει.

- Ποια πιστεύεις ότι θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για το παιδί σου όταν γίνει 20 χρονών;

Μάλιστα, καλή αυτή η ερώτηση, θα είναι σε μία ηλικία που θα πρέπει να αποφασίσει για το επάγγελμα που θα ακολουθήσει και είναι σοβαρό θέμα και πρόκληση αυτό…θα μάθει τέχνη, θα σπουδάσει…κάτι θα πρέπει να κάνει.
Επίσης είναι και η ηλικία του στρατού για τους άντρες…αυτό κι αν δεν είναι πρόκληση και δοκιμασία!!!
Μήπως να τον κάναμε στρατιωτικό να ξεμπερδεύουμε?
Αυτά φαντάζομαι έτσι εκ του προχείρου σύμφωνα με την κοινωνία που ξέρουμε και βιώνουμε σήμερα, τώρα αν σε 20 χρόνια τα πράγματα αλλάξουν τόσο ριζικά που όλα τα άνω θα αποτελούν αναμνήσεις μίας άλλης εποχής, τι να σου πω, δεν είμαι μέντιουμ φιλενάδα…

- Τι θα έκανες άμα ο γείτονας σου προσπαθούσε να βγάλει τα σπασμένα της ζωής του πάνω σου;

Εννοείς να θέλει να ξεσπάσει τα νεύρα του κάνοντας καυγά?
Άστο καλύτερα δεν θα ήθελες να είσαι στη θέση του….
Στα 20 χρόνια που μένω στην ίδια γειτονιά, ένας γελοίος τόλμησε να το κάνει αυτό, επειδή το σκυλί μου γάβγιζε…και όταν είδε εμένα να χάνω τον έλεγχο…ακόμα και σήμερα με βλέπει κι αλλάζει πεζοδρόμιο! Φυσικά κανείς άλλος δεν επιχείρησε κάτι τέτοιο.
Το σκυλί το έχω ακόμα και φυσικά γαβγίζει…εδώ γαβγίζουν αυτοί το σκυλί τους έφταιξε.
Τώρα που μεγάλωσα και ωρίμασα λίγο παραπάνω το ελέγχω καλύτερα αλλά και πάλι επειδή ποτέ δεν δημιουργώ προβλήματα στους άλλους ανοίγοντας καυγάδες, αν τα πάρω άσχημα μπορώ και σε ήρεμους πλέον ρυθμούς να ξεφτιλίσω τον άλλο.
Και δεν μετανιώνω ποτέ…αυτό θα πει να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου και τις πράξεις σου...αμφιβολίες και πισωγυρίσματα δεν έχω!

- Πόσο Τρελοφαντασμένη θα σε χαρακτήριζες τελικά;

Φαντασία έχω από μικρό παιδί…είμαι με το ένα πόδι στη γη και το άλλο στον ουρανό ένα πράγμα…αλλά πάντα έχω την αίσθηση και επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω μου, της πραγματικότητας ακόμα και όταν η φαντασία με ταξιδεύει μακριά…θα έλεγα ότι είμαι και τρελή ορισμένες φορές στη ζωή μου έκανα μεγάλες και ωραίες τρέλες που θα τις ξανάκανα με την ίδια ευκολία αλλά είχα πάντα επίγνωση των πράξεών μου!
Αν με δεις στην πραγματική μου ζωή θα με περάσεις για σοβαρό άτομο και είμαι, υπεύθυνο άτομο και είμαι, συγκρατημένο άτομο και είμαι …αλλά μέσα μου είμαι ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί, σκέψεις, φαντασιώσεις, ρεαλισμός, τρέλα σε μία ισορροπημένη αρμονία που δεν θα άλλαζα με τίποτα..
Το Τρελοφαντασμένη ως nickname προέκυψε αυθόρμητα θα έλεγα, δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα, έπρεπε κάτι να γράψω αρχικά το είχα νομίζω Funny-girl (μου έκανε πολύ σε Barbara Streisand) και ξαφνικά το άλλαξα, μου αρέσουν οι αλλαγές πολύ…τώρα ψάχνω για νέο Template …

- Ανέλυσε μου τη θεωρία σου περί ηρώων

Αυτό που έγραψα ότι ήρωες δεν υπάρχουν πια τους έφαγε ο καπιταλισμός προέκυψε ως εξής:
Σήμερα είμαστε υλιστές και καλομαθημένοι…η ανιδιοτέλεια είναι ξεχασμένη αρετή
Για παράδειγμα άκουσες τελευταία για κανένα άτομο που να προσφέρει στους αδύναμους όπως πριν κάποια χρόνια η Μητέρα Τερέζα…δεν προβάλλονται οι αφανείς ήρωες ακόμα κι αν υπάρχουν (που θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν) ποιος μιλάει γι΄ αυτούς…τα ΜΜΕ θεωρούν πως πρέπει να ασχολούνται με ότι πουλάει = χρήμα = καπιταλισμός
Η ελληνική ιστορία από την επανάσταση του 21, κατοχή των γερμανών, εμφύλιο ως και τη χούντα είναι γεμάτη από ηρωικές προσωπικότητες…σήμερα?
Δεν τους χρειαζόμαστε επειδή δήθεν ζούμε σε ελεύθερες και δημοκρατικές χώρες?
Σήμερα βιώνουμε τον απόλυτο φασισμό σε πολλούς τομείς...σήμερα σε χώρες όπως το Ιράκ και Αφγανιστάν οι αντιστασιακοί ονομάζονται «τρομοκράτες»
και οι τρομοκράτες/κατακτητές «ελευθερωτές»…για δες πως αντιστράφηκαν οι όροι.

- Ποια είναι η ομορφότερη μέρα της μέχρι τώρα ζωής σου;

Δεν το συζητώ η γέννηση του Άγγελου ήταν η ομορφότερη μέρα στη ζωή μου…
Δάκρυσα από χαρά που αξιώθηκα να ζήσω αυτό το θαύμα αλλά και από φόβο μήπως και δεν τα καταφέρω γιατί το βάρος της συγκεκριμένης ευθύνης που ακούμπησε στους ώμους μου ήταν το πιο βαρύ που ένιωσα ποτέ κι ας μην υπήρξα ποτέ ευθυνόφοβη!

- Πως προέκυψε να σπουδάσεις αυτό που σπούδασες; ποιες ήταν οι συγκυρίες που σε έκαναν να ασχοληθείς με κάτι που ούτε καν το είχες σκεφτεί;

Όταν ήταν να συμπληρώσω το μηχανογραφικό για τις σχολές η πρόταση έγινε από την μητέρα μου (είχε να κάνει με την οικογένειά της που είχε κατά μία έννοια, μία παράδοση σ΄ αυτά τα επαγγέλματα …) και επειδή είχαμε πλήρη μεσάνυχτα, το μάθημα στο λύκειο για τον επαγγελματικό προσανατολισμό στην πραγματικότητα αποτελούσε «την ώρα του παιδιού» προσανατολισμός δεν υπήρξε …αποπροσανατολισμός όμως μπόλικος!
Τέλος πάντων μπήκα στη σχολή, τελείωσα…καλά ήταν, δεν μετανιώνω έμαθα πολλά και χρήσιμα πράγματα, δεν ακολούθησα το επάγγελμα, τελικά δουλεύω εδώ και 12χρόνια σε ένα γραφείο…αλλά όπως λέει κι ο λαός «μάθε τέχνη κι άσε την και όταν πεινάσεις πιάσε την»

- Πόσο σημαντικό πιστεύεις ότι είναι το ερωτικό πάθος στη ζωή μας;

Μεταξύ 18-35 ετών ήταν το Νο 1 το πάθος μετά μεγάλωσα και το γύρισα στη βαθιά και ουσιαστική αγάπη...τώρα ένα πάθος έχω μόνο και δεν είναι ερωτικό είναι το παιδί μου.

- Εσώρουχα μάρκα ή από το καλαθάκι στα Λαδάδικα; δαντελένια ή βαμβακερά;

Τα λαδάδικα τι σχέση έχουν με τα καλάθια εσωρούχων δεν κατάλαβα ...να μου έλεγες παζάρι θα το καταλάβαινα ...τέλος πάντων δεν είσαι Σαλονικιά και σε συγχωρώ.
Καθημερινές φοράω βαμβακερά εσώρουχα γιατί είναι υγιεινά και πάντα καλής ποιότητας! Σε ειδικές περιπτώσεις φυσικά δαντελένια γυαλιστερά κλπ..καταλαβαίνεις φαντάζομαι. Από καλάθια δεν αγοράζω γιατί δεν μου ταιριάζουν δεν έχουν καλή εφαρμογή.

- Σου αρέσει ο άντρας κυνηγός ή θήραμα;

Αν ο άντρας δεν είναι κυνηγός ...δεν είναι άντρας! Εγώ είμαι μιας άλλης εποχής που ο άντρας πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα έστω κι αν η γυναίκα με τον τρόπο της τον ωθήσει ...διαφορετικά δεν έχει ενδιαφέρον.

- Σου αρέσει να κανείς σεξ σε παράξενα μέρη;

Ασανσέρ, δημόσιους χώρους κλπ...είναι γαργαλιστικό φαντάζομαι αλλά όχι προτιμώ Privat...με την ησυχία μου.

- Μιλάς κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης;

Ε τι? Στα μουγκά θα την βγάλουμε?

- Θα συγχωρούσες ποτέ τον άντρα που θα σε απατούσε;

Κοίτα αν ήταν one night περιπέτεια φαντάζομαι ότι θα ζούσα μ΄αυτό αλλά δεν θα το συγχωρούσα ...είμαι εκδικητική ομολογώ! Τώρα που να τρέχεις για διαζύγια και να χωρίζεις περιουσίες ...σιγά μην άφηνα αυτά για τα οποία δούλεψα σε άλλη...όχι κορίτσι μου! Θα του έκανα τη ζωή κόλαση...για να μην το ξανακάνει και να πάρω και το αίμα μου πίσω.
Ας σοβαρευτούμε, έχω άντρα διαμάντι ευτυχώς!

- Έχεις απατήσει ποτέ;

Πριν παντρευτώ έκανα κι εγώ τις ατασθαλίες μου...βαριόμουν εύκολα! Αλλά είμαι της γνώμης ότι πρέπει να ζήσεις και να χαρείς πριν παντρευτείς γιατί μετά τα βγάζεις τα σπασμένα σε λάθος χρόνο!

16 σχόλια:

teo είπε...

Καθημερινές φοράω βαμβακερά εσώρουχα γιατί είναι υγιεινά και πάντα καλής ποιότητας...σαυτό το σημείο διάβασα 3 φορές αντί για βαμβακερά...βρωμερά!!!!!!!!!!....είναι πράγμα που σημαίνει νυστάζω και τα μάτια έχουν κλείσει..άσε το πανεπιστήμιο όλη την μέρα αύριο...!! :(
Τη πέφτω...καλό μου ύπνο..το παράκανα και σήμερα στο pc..

teo είπε...

και τώρα είδα πως έγραψα : είναι πράγμα!!...δικαιολογήστε με νυστάζω...

Ανώνυμος είπε...

maria λεμονατη ωραιες oi ερωτησεις σου και βλεπω πως η trelofantasmeni τις τιμησε δεοντως...η δε φωτογραφια καλλιτεχνικοτατη. πολυ ομορφα ολα!

Heliotypon είπε...

Μαρία, πολύ μου άρεσε το στυλ που γράφεις. Και οι φωτογραφίες δεν παίζονται. Αν είναι δικές σου, σου βγάζω το καπέλλο! (κι ας μη φοράω τέτοιο). Ακόμη κι αν δεν είναι δικές σου μπράβα για την επιλογή!

Ευχαριστώ και για την επίσκεψη στο δικό μου μαγαζί. Και για τα καλά σου λόγια.

hliaxtida είπε...

A δεν παιζω μ αρεσουν κι εμενα αυτου του ειδους οι ερωτησεις!!!!
φοβερη εισαι στις απαντησεις και παντα με χιουμορ. Μπραβο σου Λεμονιτα μου!
(οπως θελω σε λεω καθε φορα. χιχι)

leila είπε...

τρελοφαντασμενες απαντησεις στις λεμονατες ερωτησεις!

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να απαντήσω στην oikogeneia kretinon…για τα βρωμερά εσώρουχα …ναι βλέπεις εμείς είμαστε οικογένεια με οικολογική συνείδηση γι αυτό το λόγο δεν βάζουμε συχνά πλυντήριο για να μην επιβαρύνουμε το οικοσύστημα με απορρυπαντικά …επίσης ούτε μπάνιο κάνουμε παρά μόνο στις μεγάλες εορτές γι αυτό και δεν χρειαζόμαστε καθαρά ρούχα …έτσι πέραν του ότι δεν μολύνουμε το περιβάλλον με σαμπουάν κάνουμε και εξοικονόμηση σε ρεύμα και νερό ( που φέτος θα το πούμε και νεράκι) …Ναι δηλώνω με υπερηφάνεια ότι είμαστε βρωμεροί !!!!
Γέλασα πολύ για το πως μπορεί να σε ξεγαλούν τα μάτια μερικές φορές!

Ηλιας....Just me! είπε...

Βlogo-mama καταπληκτικ΄πη στις απαντήσεις σου! Άμεση και ξεκάθαρη! Είμαι περήφανος για εσένα!:D Λεμονιά Φοβερή η ιδέα σου! Έτσι μαθαίνουμε πολύ καλύτερα τα άτομα με τα οποία συναναστρεφόμαστε στη blogoσφαιρα!

Καλημέρες!

Ανώνυμος είπε...

una mama κι οχι μονο : Σε ευχαριστώ κοπέλα μου για τα καλά σου λόγια , να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου.

hliaxtida : Συγνώμη για την παρέμβαση αλλα οι απαντήσεις είναι δικές μου γλυκιά μου ...σε υπέροχες ερωτήσεις που είναι της Marie Lemon. Μη μου φάτε και την δόξα κλαψψψψψψψψψ μαμάαααααα μου αυτές με κλέβουν!!!!!!!!

Leilaki Ευχαριστω Ιtalian Girl σε λιγο καιρό ποστ για Ιταλιάνο-εμπειρίες μου...χιχιχι

Ηλία ...blogoκαμάρι μου εμείς παλικάρι μου είμαστε μια υπερήφανη και ικανή οικογένεια μεταξύ μας ευλογάμε τα γένια μας ! ΧαΧαΧα τι σόι θα ημασταν αλλιώς ???

Ανώνυμος είπε...

maria-λεμονάτη σου έχω μια πρόσκληση στο blog μου για να απαντήσεις κι εσύ σε κάποιες ερωτήσεις...αν θελεις βεβαια.

Άγνωστη είπε...

Καλε εσύ διάσημη μας έγινες σήμερα!
Ωραία συνέντευξη, μπράβο και στις δυο :)

Paranoia είπε...

γέλασα, διασκέδασα, θυμήθηκα
να είσαι καλά Μαράκι μου
φιλιά

maria λεμονατη! είπε...

να εισαι και συ καλα παρανοια. χαρηκα που το ευχαριστηθηκες :)

maria λεμονατη! είπε...

leila τσαχπινα ;)

heliotypon ευχαριστω κι εγω με τη σειρα μου για τα καλα σου λογια. μερικες φωτο ειναι δικες μου, αλλες του φιλου kp, αλλες απο flickr...αλλες παλι ουτε θυμαμαι απο που. αν κανεις κλικ πανω τους συνηθως βλεπεις καποιες σχετικες πληροφοριες.

maria λεμονατη! είπε...

ευχαριστω una mama (και οχι μονο), ηλιαχτιδα, ηλια (...μονο εσυ), αγνωστη).

η φοβερη και τρομερη ρεπορτερ mademoiselle marie lemon (το lemon το προφερουμε αφου εχουμε κλεισει τη μυτη για να πλησιαζει οσο γινεται στην αψογη γαλλικη προφορα) ειναι στη διαθεση σας για ξεκατινιασματα και διασυρμους 24/24. just leave a message and I'll be there to get you out of your clothes.

Gwgw είπε...

Είσαι απίστευτή, εξαιρετικές απαντήσεις...σαν και σένα!!

*Έχω ξεκαρδισεί με τον/την oikogeneia kretinon!!