Κυριακή 22 Απριλίου 2007

αντε στην υγεια μας, zoaki











Ψητω ψαρακι στα καρβουνα για το zoaki καθως προετοιμαζουμε τον ουρανισκο μας στις καλοκαιρινες γευσεις. μου θυμισε και ενα σκηνικο που εξελιχθηκε πριν καμμια δεκαρια χρονια (ποπο, πως περναει ο καιρος). η προ-προηγουμενη σχεση μου εψηνε ψαρακια, καλη ωρα, και τα αλοιφε κατα τακτα χρονικα διαστηματα με λαδολεμονο. πανω σε ενα απο αυτα τα αλειμματα του ηρθε η ιδεα να βαλει τα ψαρακια να μιλανε: 'αχ, τι ωραιο λαδακι, αχ, αχ, δροσια. και αυτο το λεμονακι ανασταινει και νεκρους' και αλλες τετοιες ψαροκουβεντες. και πως ημουνα παλι απορροφημενη απο τις σκεψεις μου, που για μερικα δευτερολεπτα νομιζα οτι μιλουσανε οντως τα ψαρια. και αυτο που μου εκανε εντυπωση δεν ηταν οτι μιλουσανε ετσι γενικως και αοριστως αλλα οτι μιλουσανε ενω ηδη βρισκοντουσαν πανω στη φωτια! αμα δηλαδη τα ακουγα να μιλανε μεσα στη θαλασσα θα μου φαινοταν φυσιολογικο;
σημ: το ψητο χταποδι σερβιριστηκε σαν ορεκτικο συνοδευτικο στο ουζο που προσφερεται à volonté.
αντε στην υγεια μας, zoaki.

3 σχόλια:

maria λεμονατη! είπε...

ζοακι θα κρυωσουν τα ψητα. που εισαι; ελπιζω να σου αρεσουν τα ψαρακια και τα χταποσακια (εμενα παντως μου τρεχουν τα σαλια).

maria λεμονατη! είπε...

ειδες; απο τη λιγουρα μου εγραψα λαθος τα χταποδακια. καλυτερα να τα τρωω παρα να τα γραφω.

Unknown είπε...

trexoun ta salia mou....slourp....Peinao trela de...den exo faei tipota oli mera kai trexo san ton Veggo sthn douleia... Exei arpaksei fotia to pliktrologio...:)
Euxaristo maria mou na sai kala pou me skeftikes...:)