Πέμπτη 5 Απριλίου 2007

Δυο ποδια με pointe

Οταν βλεπω δυο ποδια με pointe βλεπω μια αντιθεση. Ενα ομορφο αποτελεσμα που αποκτιεται με πολυ κοπο και αιμα. Εχω ακουσει οτι τα ποδια μιας μπαλαρινας ματωνουν πανω στην προσπαθεια της ν'ανεβει στις pointe.
Ο κλασσικος χορος μου αρεσει πολυ. Πηγαινα στο μπαλετο για πεντε χρονια οταν ημουν μικρη. Τα δυο τελευταια χρονια πηγαινα μαζι με μια φιλη και το αφησα οταν το αφησε κι εκεινη, δυστυχως.
Στις pointe δεν εχω ανεβει ποτε οταν ομως πρεπει να κανω κατι δυσκολο που θα φερει ενα ομορφο αποτελεσμα σκεφτομαι τις μπαλαρινες.

Αφορμη για τις παραπανω σκεψεις ειναι ενα βιντεο απο το you tube http://www.youtube.com/watch?v=2y89GD7S1_0&mode=related&search που ανεβασε σε post η global http://globalnefos.blogspot.com/ (οταν μαθω να κανω υπερ-συνδεσεις θα ειναι πιο ομορφο για ολους μας) .

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα Λεμονιά

και γω θέλω να μάθω να βάζω βιντεάκια απο το youtube στο μπλογκ μου αν μάθεις κάτι σχετικά μ΄αυτό πες μου σε παρακαλώ...

Εμένα μου αρέσει πολύ το μπαλέτο και θαυμάζω τις μπαλαρίνες , ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να μάθεις όλες αυτές τις κινήσεις να τις πω?
Πάντως μπράβο σε όσους το επιδιωξαν.

Υ.Γ ανανεώνεται το μπλογκ σας τόσο γρήγορα που δεν σας προλαβαίνω κορίτσια
φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη Μαρία ήθελα να γράψω..!

maria λεμονατη! είπε...

μην ανησυχεις τρελοφαντασμενη. εδω ειμαστε πολλες/πολλοι αμα λαβεις υποψιν σου και τους αλλους μας εαυτους. feel free it's precious. ή αλλιως 'σπιτι μου ειναι οτι θελω κανω και αμα μουρθει θα πω και μια κουβεντα παραπανω'

maria λεμονατη! είπε...

Εκοψα και αντεγραψα το σχολιο της global στη φεγγαροαγκαλιασμενη:
'διάλεξε από το www.youtube.com το βιντεάκι που θες. Δίπλα από το παράθυρο που βλέπεις το βιντεάκι, στα δεξιά του, γράφει κάπου Embed. Κάνε copy αυτό που γράφει μέσα στο κουτάκι και αυτό κάντο paste εκεί που γράφεις το post στο blog σου. Κι είναι έτοιμο'. ποπο, αυτο το κοριτσι απο εχτες με εμπνεει και με βοηθαει χωρις να το ξερει. ευχομαι να κινουμε μεσα στα νομικα πλαισια και να μην κανω τιποτα υποκλοπες αθελα μου.

leila είπε...

ευγε maria !
ελπίζω να το διαβάσει η trelofantasmeni γιατί της είχα υποσχεθεί να το ψαξω!

eρωτακι είπε...

Λεμονάκι μου,

Σου εύχομαι ολόψυχα Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη, χαρά και ευτυχία!

Για σένα και τον άντρα σου και για όλους όσους αγαπάς!

Φιλί :****************

maria λεμονατη! είπε...

ευχαριστω ερωτα. θα περασω το πασχα με εναν ανθρωπο που αγαπω πολυ και αυτος δεν ειναι ο αντρας μου (ω, τι σκανδαλο!)
καυτες ευχες σου στελνω ηλεκτρονικα. ελπιζω να μην καψουν τις οπτικες ινες διασχιζοντας τες.

Ανώνυμος είπε...

Κοριτσια νομιζω οτι πρωτα πρέπει να δηλωθεις στο youtube ωστε να τα κατεβαζεις νομιμα , το θεμα δεν ειναι να αντιγραψεις και να κολλησεις πως θα το κανεις να παιζει κανονικα με παραθυρακι θελω να μαθω πριν πειραματιστω και γινει το μπλογκ μου ...ας μη το πω καλυτερα
Τι ωραια που περνάμε κοριτσια εχω ξετρελαθει μαζι σας
Ελπιζω τις μερες του πασχα μη πεσει σιωπη..χαθουν ολοι και το ριξουν στην εκκλησια και στις προσευχες

maria λεμονατη! είπε...

τρελοφαντασμενη δεν μπορω να δωσω αλλες πληροφοριες, sorry (κι αυτες κλεμμενες ηταν). Α, εχω ιδεα! Υπαρχει ενα μουσικο blog το
http://musicpicker.blogspot.com/
εκει συνεχεια ποσταρονται ομορφα τραγουδια παρμενα ως επι το πλειστον απο το you tube. στειλε email στα παιδια αμα τρελογουσταρεις να σου πουνε 5 πραγματα παραπανω:
music.picker(at)gmail(dot)com

maria λεμονατη! είπε...

κι εγω εχω ξετρελαθει μαζι σου τρελοφαντασμενη.
waldorf:'οχι, δεν χανομαστε. μονο για αρνι θα παμε (οχι, δεν εχουμε χολυστερηνη). προσευχες δεν κανουμε. μη μας περασει η νεολαια για τιποτα οπισθοδρομικους'.

Ανώνυμος είπε...

Μαράκι ευχαριστω θα δω πως θα το κάνω και μόλις μάθω θα σας πω...τώρα πειραματίζομαι πως βάζεις ένα λινκ μέσα στο ποστ και γράφεις π.χ εδώ και το πατάς και σε παει σε αλλη ιστοσελίδα...αν τα καταφέρω να με φτύσετε...ναι η νεολαία μη μας θεωρεί οπισθοδρομικές , είμαστε μοντέρνες!

Αρί-μαρί είπε...

Εχεις πάρα πολύ δίκιο σ'αυτό που είπες για τις μπαλαρίνες...
Εκανα κι εγω πολλά χρόνια κλασσικό μπαλέτο, αλλά βλακωδώς τα παράτησα...
Ευτυχώς η αδελφούλα μου είχε περισσότερο μυαλο και συνεχίζει μέχρι σήμερα, δίνοντας σε λίγο καιρό τις τελικές της εξετάσεις...
Πολλές φορές έχει έρθει στο σπίτι μου μετά τις πρόβες της, γιατι δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της...Συνήθως μένει εδώ το βράδυ και κάθε 2 ώρες απλώνει στα δάχτυλά της μια ειδική κρέμα μπας και ξεκουραστούν...Πολλές φορές τα έχω δει πρησμένα, με νυχάκια μελανιασμένα ακόμα και ματωμένα...
Αν την ρωτήσεις όμως, ένα πράγμα θα σου πει χωρις δεύτερη σκέψη.
"Το μπαλέτο είναι απλά η ζωή μου"...
Φιλιά πολλά Λεμονιά γλυκύτατη και να έχεις καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

maria λεμονατη! είπε...

Γεια σου ασημενια, καλος ορισες. ηρθες και γεμισες τις σελιδες με ασημοσκονη, φρρρρρρρρρρ.
Φαντασου, μου ηρθε η επιθυμια να πω: 'μπορω να ερθω να παρακολουθησω κι εγω την παρασταση;'.
Ποτε δεν ειναι αργα να συνεχισουμε, σε ερασιτεχνικο επιπεδο βεβαιως.
Παρακολουθουσα μαθηματα στο Παρισι πριν δυο χρονια. Ημουνα ενθουσιασμενη να κανω ασκησεις στη μπαρα και να βλεπω εξω απο το παραθυρο τη γαλλικη αρχιτεκτονικη που μ'αρεσει κι'αυτη πολυ. Δυστυχως ομως απογοητευτικα οχι τοσο γιατι βρηκα τις ασκησεις δυσκολες αλλα γιατι δεν μπορουσα να αποτυπωσω στο μυαλο μου τις κινησεις. Κοιτουσα την περισσοτερη ωρα σα χαμενη τι κανουν οι γυρω μου να κλεψω καποια κινηση. Κατα συνεπεια δεν το ευχαριστιομουνα ιδιως απο ενα σημειο και περα που αρχισαμε να χορογραφουμε στο κεντρο. Ετσι τα παρατησα για δευτερη φορα. πολυ συντομη ηταν αυτη η δευτερη φορα.

maria λεμονατη! είπε...

Κριμα που δεν μπορω να σε επισκεπτω. Δεν πειραζει ομως. Θα εισαι ο μυστηριωδης επισκεπτης μου. φρρρρρρρρρρρρρρρρρρ.......

maria λεμονατη! είπε...

Ποιος ειπε οτι δεν μπορω; φρρρρρρρρρρρ............

leila είπε...

a message from statler: προτιμώ το κατσικάκι.. και τα αυγουλάκια και όλα τα καλά..

whistful thinking from Leila.. και αν είμασταν όλες παρέα θα κάναμε και μια γυροβολιά, μια χορευτική φιγούρα, ένα κάτι-τις , με pointe ή χωρίς..

GLOBAL είπε...

M' αρέσει που το post μου σου έδωσε το ερέθισμα για το δικό σου post.

Όσο αφορά τα βιντεάκια, εύκολο είναι.
Αν χρειαστεί κάποιος βοήθεια, το e-mail μου βρίσκεται στο profile μου.

maria λεμονατη! είπε...

με pointe, με pointe, λειλα!

maria λεμονατη! είπε...

ευχαριστουμε global ;)