Παρασκευή 13 Απριλίου 2007

Τα ονειρα


και αφου εβαλα τον βρεγμενο ιστο αραχνης για φυλαχτο και μια ονειροπαγιδα για να μην ισχωρησουν τα κακα πνευματα στη διηγηση βαλθηκα να περιγραψω ενα απο τα πιο περιεργα ονειρα που θυμαμαι να εχω δει ποτε.

Ετοιμαζομαστε με τον πατερα μου να παμε στο εξοχικο που εχουμε καπου κοντα στη θαλασσα. θα παιρναμε μαζι μας και το κοριτσακι μιας γνωστης μας, αποστολη την οποια ανελαβα προσωπικα να φερω εις περας. οταν ηρθε η ωρα να φυγουμε παιρνω το κοριτσακι στην αγκαλια και χωρις πολλα-πολλα κιναμε για το εξοχικο. οταν ηρθε η ωρα να κοιμηθει συνειδητοποιω οτι δεν εχω φροντισει να παρω μαζι μας καποια αλλαξια ή οτιδηποτε αλλο θα ηταν χρησιμο κατα τη διαρκεια της παραμονης μας εκει. τοτε σκεφτηκα πως σε αντιθεση με το πως αντεδρασα, η μητερα της μικρης ειναι πολυ επιμελης και φροντιζει ολες τις λεπτομερεις ωστε να μη λειψει ποτε τιποτα στη μικρη. ενιωσα αμφιθυμια μετα απο τις σκεψεις αυτες, αμφιθυμια του στυλ 'μαρεσει που η κυρια αυτη ειναι οργανωτικη αλλα λατρευω επισης και τον αυθορμητισμο μου'. τελικα, τα βρηκαμε και το κοριτσακι κοιμηθηκε φορωντας το φανελακι του. no trouble, λεμε.
Η επομενη σκηνη με βρισκει στην παραλια διπλα στο γιαννη, στην ακροθαλασσια. μεσα στη θαλασσα κοσμος πολυς κολυμπαει και χαιρεται. ειναι και η κουμπαρα μας μεσα και τσαλαβουταει με συντροφια τον θανασση βεγγο. ξαφνικα, με πιανει μια μελαγχολια σαν να μην ανηκω εκει. γυρναω στο σπιτι με την επιθυμια να ασχοληθω με τη μικρη. γυρω απο το κρεβατι της γυναικες πλεκουν και με αποτρεπουν να την ξυπνησω. κοιταω και βλεπω μια πατατα κομμενη σε 4-5 κομματια. τα αγγιζω αλλα δεν ανταποκρινονται. παω πιο κοντα και βλεπω το ενα, το πιο αποκομμενο απο τα αλλα, να αναπνεει. καθησυχαζομαι. η μικρη ειναι καλα αλλα ... εχει γινει πατατα.

... μετα απο προτροπη της τρελοφαντασμενης.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Maria μου έχεις έναν δικό σου τρόπο να ερμηνεύεις τα όνειρά σου...τελικα το αυθόρμητο δεν είναι καθόλου κακό και παντα βρίσκονται λύσεις αλλα το κοριτσάκι γιατί έγινε πατάτα δεν κατάλαβα ...όνειρο ήταν θα μου πεις και ότι θέλει μας δείχνει. Τα φιλιά μου και ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση.

eva είπε...

..Ανατριχιαστικό.. και πολύ μαγευτικό!

...έχεις κι αυτό το μοναδικό τρόπο να τα εξιστορείς...

Μήπως βλέπεις πολύ Lynch και δεν θα ΄πρεπε;

Ανώνυμος είπε...

Maria ακόμα κάτι άσχετο τώρα είδα την ωραία Φώτο με την μπαλαρίνα , όλες οι Φώτο που έχεις μου αρέσουν πολύ αλλά αυτή με ξετρέλανε...καλαίσθητη είσαι κοπέλα μου ,θα μου πεις ζω στο Παρίσι ....έτσι είναι συμφωνώ!

maria λεμονατη! είπε...

ναι, αυτο με το κοριτσακι που εγινε πατατα ουτε η ψυχαναλητρια δεν μπορεσε να το εξηγησει...
και μενα με ξετρελανε αυτη η φωτο τρελοφαντασμενη!
μαρεσει που εχουμε τα ιδια γουστα.
η αποθεωση του κορμιου...

maria λεμονατη! είπε...

ανατριχιαστικο λεει!
περιτο να σου πω, ευακι, οτι μετα τη φαση με την πατατα ξυπνησα.
ουτε ο david lynch δεν θα αντεχε τετοια παρακρουση.

maria λεμονατη! είπε...

ευχαριστηση μου να ανταποκρινομαι στις προτροπες σου, τρελοφαντασμενη!

το μαρακι ;)

leila είπε...

μαράκι μου,έχεις παραπονάκι; το έχω διαβάσει το όνειρό σου αλλά δεν καταλαβαίνω αυτό με την πατάτα και τα κομμάτια!
τέτοιο όνειρο μόνο εσύ θα μπορούσες να δεις.. και να μας το εξηγήσεις sometime..το μόνο που καταλαβαίνω είναι που είδες τον αγαπημένο σου.. όσους αγαπάμε και μας αγαπούν μας συντροφεύουν συχνά πυκνά και στον ύπνο μας.. Φιλάκια!

maria λεμονατη! είπε...

αυτη η πατατα πρεπει να ημουν εγω, χιλια κομματια.
ποια ειμαι;
ποσα κομματια πρεπει να γινω για να κανω οσα μαρεσουν;
ειμαι ζωντανη; για να δω...αναπνεω.

maria λεμονατη! είπε...

και οπως λεει η τρια παρτυ σε μια μερα chez toi τα ονειρα ειναι ωραια για τους εναλλακτικους κοσμους που προσφερουν κι ας μην μπορουμε ή θελουμε να τα εξηγησουμε.

3 parties a day είπε...

Τι περίεργο...
Ας τ' αφήσουμε ως έχει... Χωρίς ανάλυση...