Παρασκευή 13 Απριλίου 2007

Εκτακτο παραρτημα


Εεεεφημεριδεςςςς

Οι γαλλοφωνοι επισκεπτες αυτης της σελιδας προτρεπονται να καταφυγουν στο μπλογκακι της ευας http://adam-et-eva.blogspot.com/ και να διαβασουν το ποστ που φερει τον τιτλο 'ne rien laisser derrière soi΄. θετει ευλογα ερωτηματα που χρηζουν απαντησης. θα επιμεληθω μεταφραση στο αμεσο μελλον (υπαρχει γραφειοκρατικο κολλημα με την αδεια και τα δικαιωματα του εκδοτη προς το παρον).

σημ. η ευα ειναι στα δεξια της εικονας. αριστερα της ο αδαμ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει τέτοιο blog στη Γαλλία..μετέφρασε μας γιατι το ανοιξα αλλα δεν κατάλαβα τίποτα κοπέλα μου, ενοχλούν πολύ αυτά που γράφει η Eva τους Γάλλους?

eva είπε...

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τη 'μαμά' μου, τον 'μπαμπά' μου, τη 'Μαρία' αααα και όλο μου το σόι, που μου έδωσαν την ευκαιρία να εκφραστώ ελεύθερα και να τα χώσω λιγάκι γιατί το είχα ανάγκη. Τώρα θα μου πείς στα γαλλικά σε έπιασε; εεε τι να κάνουμε...μιλούσε η άλλη εύα, αυτή η γαλλικού. Όσο για τη μετάφραση καλύτερα όχι. Δεν θα είναι εύκολο να αποδωθούν αυτά τα υπέρτατα νοήματα ασυναρτησίας στα ελληνικά. Πάντως σε ευχαριστώ για τη διαφήμιση Μαρία μου. Συγνώμη που δεν γίνεται να με διαβάσεις Τρελοφαντασμένη...αν και να είσαι σίγουρη δεν χάνεις και πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Eva μου δεν σε γνωρίζω βλέπω μόνο τα σχόλια που αφήνεις στα ποστ της Μαρίας , φαντάζομαι όμως για να έχετε τέτοιες καλές σχέσεις με την Μαρία που είναι αξιόλογη κοπέλα κάτι ανάλογο θα είσαι κι εσύ...δεν πιστεύω οτι γράφεις ασυναρτησίες...αλλα τέλος πάντων θα μείνω με την απορεία...τους χαιρετισμούς μου

maria λεμονατη! είπε...

oups, trelofantasmeni, φαγαμε πορτα απο το ευακι.
ακου, εχω ενα σχεδιο: θα ανεβασω ποστ καποια στιγμη εμπνευσμενο απο το επιμαχο αλλα μεταλλαγμενο. σωστη;
σε αναμονη και αυτο (7 and counting).

eva είπε...

Λοιπόν υπάρχει τρόπος τελικώς να γίνει αυτόματη μετάφραση των blogs με το ΒΑΒΕL FISH http://babelfish.altavista.com/. Είναι αυτόματος μεταφραστής που μπαίνει στο blog σας σε μορφή εικονιδίου και όποιος θέλει να το διαβάσει μπορεί να κλικάρει πάνω στο εικονιδιάκι, στην αγγλική ή στη γερμανική σημαία, και να δεί το blog σας στη γλώσσα της επιλογής του. Μπορείτε να το δοκιμάσετε στο δικό μου blog, αν και όπως καταλαβαίνετε η αυτόματη μετάφραση δεν είναι και ό,τι καλύτερο μας έχει συμβεί. Φιλιά, καληνύχτα ... και άμα αποφασίσετε να διεθνοποιήσετε το blog σας αλλά κολλήσετε στα διαδικαστικά... σφυρήχτε. Δεν είναι τίποτα. 2 λεπτά δουλειά είναι. Λυπάμαι τρελοφαντασμένη, αλλά ελληνικά δεν έχει.

maria λεμονατη! είπε...

δοκιμασα να μεταφρασω το κειμενο του σκανδαλου και αυτο που βγηκε απο τη μαρμιτα της μεταφρασης το λιγοτερο που θα μπορουσε να χαρακτηριστει ειναι σουρεαλιστικο.
οχι, η ευα δεν γραφει τοσες ασυναρτησιες :).

παραθετω το εκτακτο μεταφραστικο αριστουργημα. προειδοποιηση: ειναι για γερα νευρα/στομαχια. οποιος καταφερει να το διαβασει μεχρι τελους...

Μ' έχει πει plein των πραγμάτων και μ' έχει ταράξει υπερβολικά. Ο καλά που επισημαίνεται στόχος, που καθιερώνεται καλά μέσα στον εγκέφαλό μας, ασυναίσθητα ή μάλιστα συνειδητά ήταν, είναι, και θα είναι "να αφήσει πάντα κάτι πίσω τον >. Ακόμα και αν θέλησα να αποφύγω αυτά ανέκδοτα για παλαιοί grecs, γίνομαι αισθητός υποχρεωμένου να τον πω; είναι το μεγάλο ψέμα από πάντα: "Isterofimia > (?;;;;;;;;;;) για αυτοί grecs, ήακόμη τη δημόσια αναγνώριση μετέπειτα το θάνατο. Για αυτόες υπογράφει και η απόδειξη μιας που διεξάγεται καλά και pleine ζωής της χάρης. Αλλά για άχρηστο, ακριβώς το άχρηστο πράγμα να τον του αφήσει πίσω οτίδηποτε. Ξέρω τίποτα εγώ. Ο στόχος του ανθρώπου (αλλά είναι quoi ο άνθρωπος προ πάντων;) ήταν πάντα για να πετύχει, για να προοδεύσει, για να αφήσει αυτά ίχνη; μάλιστα η φύση κάνει επιλογές του τέτοιου τύπου να κρατήσουν ότι κtres στην καλή υγεία, οι οποίοι θα κάνουν να εξελίξουν τα είδη. Και η μεγάλη επερώτηση: Α quoi αυτός εξυπηρετεί να αφήσει κάτι πίσω με; Γιατί εξετάζτε αιώνια για να παραγάγει πιο, να παραγάγει παιδιά, τύχες, ευτυχίες, επιτυχίες; Α quoi αυτός εξυπηρετεί να βρεί μια τέτοια αιτία για να ζήσει; Γιατί δεν έρχεται μέσα σε αυτόν τον κόσμο ακριβώς να παρατηρήσει, να μάθει, να περιλάβει και να φύγει στην ειρήνη; Επειδή θέλει να ενεργήσει; Να επηρεάστε; Να αφήστε τα ίχνη μας; Από τη ματαιοδοξία; Από orgueil; Είναι quoi τότε, αυτή η humaine φύση; Τίποτα να μην αφήσει πίσω τον φαίνεται πολύς πιό ελκυστικός, και ... ευκολότερο επιπλέον. Και η ευκολία είναι πολύ ελκυστική, δεν είναι;

ειστε ακομα εκει;

maria λεμονατη! είπε...

τρελοφαντασμενη σε ευχαριστουμε για τα γλυκα σου λογια :))))))))
απειρα χαμογελα

maria λεμονατη! είπε...

αυτα που γραφει η ευα δεν ενοχλουν τους γαλλους. ειναι καιρια υπαρξιακα ερωτηματα. για να ληξει το σασπενς το ερωτημα που τιθεται ειναι αν αξιζει να κανουμε τα παντα με σκοπο την υστεροφημια ή απλα να περναμε απ'αυτη τη ζωη σαν παρατηρητες και μαθητες και επειτα να 'φευγουμε εν ειρηνη'.

maria λεμονατη! είπε...

στη σελιδα της κατω κατω η ευα εβαλε το περιφημο μεταφραστικο εργαλειο και μετατρεπει τα γαλλικα σε απταιστα αγγλικα ή γερμανικα (απταιστα μετα απο αυπνια 12 ημερων και βαλε).
προτεινεται για αναγνωση οταν η διαθεση τραβαει κατι σουρεαλιστικο (τουλαχιστον στα αγγλικα γιατι γερμανικα δεν ξερω αλλα εχω την εντυπωση οτι η τρελοφαντασμενη μπορει να μας διαφωτισει επι του θεματος).